/ Sprendimai  / Elektronika ir instrumentai  / Kompiuterio surinkimas

Kompiuterio surinkimas

Kompiuterių žymėjimas surenkant

Gaminant ir montuojant kompiuterius ir kitą kompiuterinę įrangą, susidedančią iš komponentų ir modulių, naudojamos dviejų tipų lipnios etiketės: informacija ir plombavimas.

informacinėje etiketėje pateikiama informacija apie gamintoją, modelio pavadinimą, partijos numerį ir seriją, surinkėją, pakuotoją ir kt. Paprastai tai yra didelis patrauklios išvaizdos lipdukas su daug teksto, logotipas. Spausdinimas ant šių etikečių yra labai atsparus dilimui ir UV spinduliams dėl specialios paviršiaus dangos ir DERVOS juostelių.

plombų žymėjimas įspėja vartotoją ir informuoja gamintoją apie neteisėtą elektroninio įrenginio korpuso atidarymą. Garantiniai lipdukai yra daugiasluoksnės struktūros, ant kurių atidarius arba negrįžtamai atsiranda užrašai ir brėžiniai, arba lipdukas negrįžtamai sunaikinamas. Šio tipo etiketėms taip pat galima pritaikyti terminio perdavimo spausdinimą, tačiau juos galima naudoti ir nespausdinant. Lipdukai klijuojami ant tvirtinimo tvirtinimo detalių, jungčių, neleidžiančių nepastebimai išardyti komponentą.

Informacinis žymėjimas

Turinys: žymėjime pateikiama informacija apie sukūrimo datą ir kūrėją.

Paskirtis: įrangos modelio identifikavimas, informacija apie prekės ženklą, gamintoją.

Medžiagos: metalizuotos, sidabrinės, baltos ir kitos lipnios etiketės. Termo perdavimo juostelės derva, skirtos ant jų spausdinti.

Programų pavyzdžiai:
9 – kietasis diskas
6 – optinis įrenginys

 

Plombų žymėjimas


Turinys: etiketėje pateikiama informacija apie surinkėją ir (arba) įspėjamoji etiketė, pvz., „Neišimti“, „Garantija negalioja!“

Paskirtis: užkirsti kelią lengvai nuimamų kompiuterio dalių pakeitimui sugedusiomis ir savarankiško remonto.

Medžiagos: garantija plombų etiketės paliekamos pėdsakai, kai atsilupa arba sugriūva ir neperklijuoja.

Programų pavyzdžiai:
1 – aušinimo ventiliatorius
2 – procesoriai
2 – RAM moduliai
5 – pagrindinė plokštė
3 – korpuse esantis optinis įrenginys
7 – optinis diskų įrenginys
10 – kietasis diskas